Recenze knihy Genesis – Chris Carter

Chris Carter svojí knihou Genesis přináší další napínavý příběh ze série s málo spavým vyšetřovatelem Robertem Hunterem. Pokud jste citlivější povahy a násilí vám vadí, knihu byste měli okamžitě odložit. Jinak vám ovšem mohu říci, že nevím o lepší četbě pro milovníky thrillerového žánru.

Jedná se o dvanácté pokračování série Robert Hunter a Chris Carter si zaslouží pochvalu za nejobsáhlejší knihu v této sérii, kniha totiž natáhla na plných 432 stran. Po přečtení můžu konstatovat, že i tak se zdá, že je to málo a příště budu chtít ještě víc. Kniha nabízí lekce strachu, bolesti a smrti a s nespavým Robertem Hunterem a jeho partnerem Garciovým jsem strávil už hromadu času.

Autor se opět nezdráhá popisovat detailně vraždy a mučení, takže opět upozorňuji citlivější čtenáře, že kniha není pro ně vhodná. Nicméně, Chris Carter umí psát a i díky krátkosti jednotlivých kapitol, kniha ubíhá kvapíkovým tempem, udržuje napětí a vůbec nenudí. S Genesis se jedná o další brutální, krvavou a utrpením lemovanou jízdu, kterou by si milovníci thrillerů neměli nechat ujít.

V této knize autor přidává více popisů míst, lidí i děje, a více psychologických rozborů a současných témat, což vytváří poutavý příběh s nečekaným rozuzlením. I samotný konec je mnohem delší, než je autora zvykem. Knize to dodává na komplexnosti, ale zároveň je závěr stále dost napínavý.

Celkově lze říci, že Genesis od Chrise Cartera je čtivá a strhující kniha, kterou by si fanoušci thrillerů neměli nechat ujít. Pokud vám nevadí násilí a brutální popisy vražd, měli byste knihu určitě přidat do svého seznamu must-read knih.

Další knihy spisovatele Chrise Cartera na Záložce:

https://www.zalozka.cz/zloba-132974

https://www.zalozka.cz/ja-jsem-smrt-133035

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *