Knižní novinky polovina dubna

Les v domě – Alena Mornštajnová

Knihu „Les v domě“ od Aleny Mornštajnové nelze přehlédnout. Je to silný a dramatický příběh o dívce cácoře, která trpí rodinnými problémy a hledá své místo ve světě. Její matka se utíká k alkoholu a milencům, zatímco její otec zmizel během povodní. Cácora zůstává s nevraživou babičkou, která je přesvědčena o tom, že všechno špatné lze vyhubit jako žravé plzáky. Všude kolem je les, který skrývá cosi hrozivého, nejlepší by bylo o tom všem prostě nemluvit, ale Cácora jednoho dne mluvit začne.

Jedna čtenářka popsala, že kniha „Les v domě“ jí udělala velký dojem. Příběh je těžko uvěřitelný, ale autorka dokázala neuvěřitelně silně popsat rodinné problémy hlavní hrdinky. Cácora od dětství trpí nedostatkem mateřské lásky a je vystavována velkému pesimismu ze strany nejen prarodičů, ale i vlastní matky. Kniha je plná křivdy, nepochopení a temnoty. Les v knize hraje velkou roli a postupně obklopuje čtenářku a přidává k napětí. Kniha nutí čtenáře pokračovat v čtení, dokud se neobjeví pravda o rodině a cácořině minulosti. Pokud hledáte působivý a emotivní příběh, který Vás dostane až do srdce, „Les v domě“ je skvělou volbou.

Manga krok za krokem – Gecko Keck

Naučte se kreslit manga obrázky a vytvořte si klidně i celý příběh. Všechny dovednosti, které budete potřebovat ke kreslení japonských komiksů, si procvičíte rovnou v knize. Přehledné lekce se věnují struktuře postavy, jejím proporcím, zobrazení obličeje a také různým stylům oblékání a pózám charakteristickým pro různé ženské a mužské postavy. Celou knihu uzavírá kapitola o vybarvování. Potřebovat budete jen tužky, fixy a chuť do kreslení.

Diana Královna srdcí – Julie Heiland

Londýn, 1978: Sedmnáctiletá Diana Spencerová je pozvána na hru póla. Sama pochází z jednoho z nejprestižnějších šlechtických rodů v zemi a svět, v němž se dnes ocitla, jí není cizí.

Naopak, začíná zde flirt s budoucím králem Velké Británie, který navždy změní její život: O necelé tři roky později stojí před 3500 pozvanými hosty v katedrále svatého Pavla a slaví svatbu století. Ale přestože jí každodenní život v královské rodině s přísným protokolem nevyhovuje a Charles její lásku neopětuje, najde si svou vlastní cestu – a svět jí brzy bude ležet u nohou…

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *