Dokonalá lítost – Helen Fieldsová

Nejnovější román Helen Fieldsové „Dokonalá lítost“ je sedmou knihou ze série s detektivy Lucem Callanachem a Avou Turnerovou. Příběh se točí kolem série bombových útoků a snahy detektivů dopadnout pachatele. V následující recenzi se na základě tří čtenářských recenzí budu zabývat silnými a slabými stránkami knihy.

První recenzent chválí Fieldssové styl psaní a uvádí, že příběh má skvělé tempo a je plný napínavých momentů. Recenzentka poznamenává, že román se zabývá mnoha neobvyklými tématy, jako jsou například bombové útoky, což z něj činí vynikající čtení pro fanoušky kriminálních thrillerů. Knihu doporučuje všem, kterým se líbil „Jako stín„, předchozí Fieldsové román, a touží si přečíst celou sérii.

Druhý recenzent chválí spletitý děj románu a uvádí, že román udržuje čtenáře v napětí až do samého konce. Recenzent dále chválí Fieldsovo vykreslení policejního sboru a tvrdí, že román by měl být povinnou četbou pro každého, kdo pracuje s oběťmi sexuálního napadení nebo stalkingu. Recenzent poznamenává, že kniha je také pozoruhodná pro své zobrazení selhání justičního systému při jednání s oběťmi sexuálních útoků. V neposlední řadě recenzent chválí postavu seržanta Livelyho, který je výraznou postavou série.

Třetí recenzent chválí tempo a intenzitu románu a popisuje jej jako dechberoucí thriller se zdrcujícím závěrem. Recenzent tvrdí, že příběh knihy je promyšlený a pečlivě napsaný, s napínavým začátkem, který nepoleví až do konce. Poznamenávají, že kniha se zabývá tématy rozčarování a pomsty a předkládá bezútěšný obraz justičního systému, který selhal.

Celkově je zřejmé, že „Dokonalá lítost“ jsou dobře napsaným a hutně vypointovaným kriminálním thrillerem. V knize je obzvláště pozoruhodně vykresleno selhání policie a justičního systému při jednání s oběťmi sexuálních útoků a stalkingu a postavy jsou dobře prokreslené a poutavé. Přestože ponurý obraz selhání justičního systému nemusí oslovit každého, čtenáři, kteří mají rádi svižné kriminální thrillery, si ve Fieldsově nejnovějším románu přijdou na své.

Další knihy Helen Fieldsové na Záložce:

https://www.zalozka.cz/dokonale-ticho-84329

https://www.zalozka.cz/dokonaly-zlocin-122750

https://www.zalozka.cz/dokonala-korist-144745

https://www.zalozka.cz/dokonala-tma-145186

https://www.zalozka.cz/dokonale-stopy-145393

https://www.zalozka.cz/dokonala-smrt-153316

https://www.zalozka.cz/jako-stin-154103

Audioknihy:

https://www.zalozka.cz/dokonale-stopy-71531

https://www.zalozka.cz/dokonaly-zlocin-135715

https://www.zalozka.cz/jako-stin-160966

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *