Cháluj líp! Těhotnej kuchař – Těhotnej kuchař

Cháluj líp! Těhotnej kuchař vydal svoji první kuchařku, která se stává velkým hitem. Tato kniha přináší 77 receptů s barevnými ilustracemi a QR kódy, které vedou k videoreceptům na sociálních sítích. Jaroslav Vajgl, známý jako Těhotnej kuchař, se svými neotřelými komentáři a snadno proveditelnými recepty získal velkou popularitu na sociálních sítích, kde ho sleduje přes milion fanoušků.

Jaroslav Vajgl začal natáčet videa během covidové pandemie, kdy hledal způsob, jak si přivydělat. Přestože není povoláním kuchař, vaří s vášní a inspiraci čerpá z internetu. Přezdívka Těhotnej kuchař vznikla náhodou, když ho jeho přítelkyně namalovala z profilu jako těhotnou ženu ve šestém měsíci těhotenství. Tuto přezdívku si pak ponechal pro své sociální sítě a logo vytvořila grafička podle příslušného obrázku.

Videa Těhotného kuchaře jsou oblíbená díky nejen receptům, ale také jeho osobitému stylu mluvy, který připomíná chování chlapů v práci nebo v hospodě. Lidé si z jeho videí bere inspiraci a ocení, že recepty jsou snadno pochopitelné a proveditelné během dvou minut. Jaroslav Vajgl čerpá také inspiraci od slavného českého kuchaře Zdeňka Polhreicha, jehož slovní obraty se mu líbí.

Projekt Těhotnej kuchař se pro Jaroslava Vajgla stal prací na plný úvazek. Natáčení a příprava jednoho videa mu zabere zhruba 300 hodin měsíčně. S postupem času se jeho fanouškovská základna na sociálních sítích neustále rozšiřuje, a z 50 tisíc sledujících se stal milion. V loňském roce vydal svou první interaktivní kuchařku, která se okamžitě vyprodala. Knížka obsahuje QR kódy, které přesměrovávají na videorecepty, a zaznamenala obrovský úspěch. Po nedávném vyprodání nákladu bylo nutné vytisknout další vydání.

Jaroslav Vajgl získal také prestižní ocenění Křišťálová lupa

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *