Láska ve špičce italské boty – Blanka Malá


Kniha „Láska ve špičce italské boty“ od Blanky Malé je příjemným a inspirativním románem, který nás zavádí do slunného prostředí Kalábrie a představuje nám hlavní hrdinku Blanku. Třiapadesátiletá úspěšná rozhlasová moderátorka, která má za sebou dva rozvody a necítí se šťastná ani ve třetím manželství. Přesto se jednoho rána rozhodne změnit svůj život a opustit pohodlný post manželky. Požádá o rozvod a odjede sama na dovolenou do Kalábrie.

Blanka netuší, jaký zvrat její životní příběh bude brzy zažívat. Po přání, které zanechá na lístku v kostelíku v Tropee, se začnou její sny a přání pomalu plnit. Během svého pobytu v Kalábrii potkává o sedmnáct let mladšího Agostina, díky kterému objevuje krásu, chuť a divokost této italské oblasti. Pobřeží Bohů ji okouzlí a Blanka se začne ptát sama sebe, jaký bude osud jejich vztahu na dálku. Bude následovat své srdce, nebo podlehne společenskému tlaku, který jí říká, že v jejím věku není normální milovat mnohem mladšího muže?

Autorka nás vtahuje do příběhu plného emocí a nečekaných zvratů. Román reflektuje různé aspekty života, včetně věkových stereotypů a společenských očekávání. Přitom nám představuje nádherné prostředí Kalábrie, zvláště mys Capo Vaticano, který autorku natolik okouzlil. Popisy prostředí jsou výrazné a zasazují čtenáře do atmosféry italského pobřeží.

„Láska ve špičce italské boty“ je příjemným a lehce čtivým románem, který dokáže pobavit, ale zároveň i zamyslet. Příběh přináší optimismus a důkaz, že život se může změnit kdykoli a že neexistují žádná předem daná pravidla pro lásku.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *