Modrá krev – Po stopách českých šlechtických rodů

Recenze na knihu „Modrá krev – Po stopách českých šlechtických rodů„:

„Modrá krev – Po stopách českých šlechtických rodů“ – autorek Alena Činčerové, Barbory Jarošové Kinské je fascinující průvodce do světa české aristokracie, který nám přináší pohnuté osudy a historii známých šlechtických rodů. Tato kniha nám umožňuje nahlédnout do života a soukromí potomků osmi významných českých šlechtických rodin prostřednictvím rozhovorů s Františkem Kinským. Zjistíme, jak se lišilo jejich dětství od ostatních dětí, kdo je oblíbeným předkem rodiny Kolowratů, jaká je typická vlastnost Czerninů, jaký byl pro knížete Schwarzenberga návrat na Orlík, či co měla hraběnka Nostitzová společného s Bohumilem Hrabalem. Navíc se dozvíme, proč mají Sternbergové hvězdu ve svém erbu.

Kniha je rozšířením první řady dokumentárního cyklu „Modrá krev“ České televize a přináší přehledné knižní zpracování unikátního cyklu. Autoři nám prostřednictvím rozhovorů s potomky šlechtických rodů odkrývají jejich pohnuté osudy a umožňují nám nahlédnout do jejich soukromí. Kniha je bohatě doplněna názornými rodokmeny šlechtických rodů a galerií předků a rodových sídel, což nám ještě více pomáhá pochopit jejich historii a význam.

„Modrá krev – Po stopách českých šlechtických rodů“ je skvělou volbou pro ty, kteří mají zájem o českou aristokracii a historii. Nabízí fascinující pohled do života a osudů těchto rodin, které mají hluboké kořeny v historii České republiky. Kniha je dobře napsaná, strukturovaná a přehledná, což usnadňuje čtenářům proniknout do složitého světa šlechtických rodin. Doporučuji ji všem, kteří mají zájem o historii, genealogii a fascinující příběhy české aristokracie.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *