„Žlutý trikot – Oficiální encyklopedie a historie Tour de France“ – Frederique Galametz, Philippe Bouvet

Kniha „Žlutý trikot – Oficiální encyklopedie a historie Tour de France“ je neodmyslitelnou součástí knihovny každého fanouška Tour de France. Jedná se o oslavu stoletého ocenění, které je neodmyslitelně spjato s legendárním žlutým trikotem, jenž vymyslel sám Henri Desgrange. Tato encyklopedie přináší úchvatné záběry fotografů současnosti i minulosti a poskytuje neuvěřitelně bohaté informace o trikotu a jeho nositelích. Autoři dokonale oživují stoletou historii žlutého trikotu a podávají příběhy o neskutečných sportovních výkonech.

Kniha je jako pravá cyklistická síň slávy, která vám umožní potkat se s ikonami jako Indurain, Anquetil, Hinault, Merckx, Froome a Sagan. Prostřednictvím této knihy si můžete vyzkoušet týmovou časovku, zdolat obávané vrcholy a šetřit síly pro finální sprint. Zjistíte, kdo byli odvážní jezdci, kteří před sto lety mohli obléknout žlutý trikot poprvé.

Jedním z velkých přínosů této knihy jsou závěrečné statistiky doplněné o aktuální výsledky ročníku 2019 Tour de France. Navíc obsahuje předmluvu od legendy cyklistiky Eddyho Merckxe, která je jako třešnička na dortu.

Autoři Philippe Bouvet a Frederique Galametz jsou uznávanými novináři, specializujícími se na cyklistiku pro deník L’Equipe. Philippe Bouvet je synem slavného cyklisty Alberta Bouveta, který byl cyklistickým mistrem Francie na počátku 60. let. Frederique Galametz je šéfredaktorem L’Equipe. Jejich odbornost a vášeň pro cyklistiku jsou v této knize patrné.

„Žlutý trikot – Oficiální encyklopedie a historie Tour de France“ je nezbytnou encyklopedií pro všechny fanoušky Tour de France. Je vizuálně úchvatná a komplexní, nabízí úplný přehled o všech nositelích „maillot jaune“ za posledních 100 let. Kniha obsahuje oficiální statistiky od L’Equipe, nejlepší francouzské sportovní noviny, které jsou používány při samotném Tour de France. Zahrnuje také fotografie a biografie všech nositelů žlutého trikotu, včetně Gerainta Thomase, vítěze Tour de France a žlutého trikotu z roku 2018.

Tato kniha je dokonalým průvodcem pro všechny, kteří mají vášeň pro cyklistiku a chtějí se dozvědět více o historii a významu žlutého trikotu. Její struktura a obsah jsou pečlivě sestavené, a proto si milovníci sportu, zejména cyklistiky, v této knize přijdou na své. Doporučuji ji jako nezbytný zdroj informací pro každého, kdo chce prozkoumat fenomén Tour de France a jeho ikonický žlutý trikot.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *