Tajemství sprakkar – Jak mimořádné ženy Islandu mění svět – Eliza Reid

Recenze: Tajemství sprakkar – Jak mimořádné ženy Islandu mění svět od Elizy Reid

Ahoj čtenáři! Dnes se podíváme na knihu „Tajemství sprakkar – Jak mimořádné ženy Islandu mění svět“ od autorky Elizy Reid, první dámy Islandu. Tato kniha je nebezpečně inspirujícím pohledem na rovnost pohlaví a to, jak by mohl vypadat svět, kde je tato rovnost skutečností. Island je průkopníkem v boji za genderovou rovnost a Reid nás provází touto cestou a poskytuje nám fascinující pohled na toto úžasné ostrovní království.

Eliza Reid, sama původem z Kanady, se ve své knize zabývá přístupem Islandu k ženám a rovnosti pohlaví. Ukazuje nám hluboce zakořeněný smysl pro spravedlnost a vliv historických a současných vzorů žen. Přestože Island dosáhl mnoha úspěchů v dosažení rovnosti, Reid upozorňuje na oblasti, ve kterých je stále prostor pro zlepšení.

Kniha je plná faktů o islandských ženách a tom, jak Island pracuje na dosažení rovnosti pohlaví. Autorčina dovedná práce výzkumu je zřejmá a nabízí nám podnětné informace o boji za genderovou rovnost. Reid nás seznamuje s mnoha inspirativními islandskými ženami, které jsou nazývány „sprakkar“ – což je starobylé islandské slovo znamenající mimořádné ženy. Jejich příběhy jsou působivé a podporují představu o společnosti, která si cení ambicí všech žen.

Tato kniha je nejen dobře napsaná a podmanivá, ale také plná naděje. Reid ukazuje, že i když Island není dokonalý, stále se přibližuje změně genderového rozdílu více než jakákoli jiná země. Její závěrečné myšlenky o tom, jak dosáhnout genderové rovnosti a zapojit do toho i muže a různé skupiny žen, jsou inspirativní a důležité.

Tato kniha je vhodná pro všechny, kteří mají rádi nebeletristické knihy a chtějí se dozvědět více o genderové rovnosti a tom, jak jedna země mění svět. Doporučuji ji všem, kteří se zajímají o tento důležitý téma a chtějí se inspirovat příkladem Islandu.

Tato kniha je jako osvěžující lázeň v horkém Islandu. Doporučuji si ji přečíst v relaxačním prostředí a nechat se vtáhnout do příběhů a myšlenek skvělých islandských žen.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *