Velmi anglická vražda – Verity Bright

Recenze: Velmi anglická vražda – Verity Bright

Ahoj čtenáři! Dnes se podíváme na knihu „Velmi anglická vražda“ od autorky Verity Bright. Tato kniha je skvělým příkladem klasického detektivního příběhu, který nás zavede do Anglie roku 1920.

Hlavní hrdinkou je Eleanor Swift, která zdědí Henley Hall, nádherný statek v Chilterns, a stane se hraběnkou. Avšak Eleanor nemá v úmyslu přijmout nudný život šlechtičny a rozhodne se vstoupit do světa detektivních dobrodružství. Její postava je dobrodružná a odvážná, což se mi velmi líbilo.

Kniha nabízí poutavý příběh s mnoha zvraty a červenými trhlinami, které udržují čtenáře napnuté a spokojené. Eleanor se nebojí ptát se otázek a vniká do míst, kam by neměla. Její odhodlání odhalit pravdu je obdivuhodné. V průběhu knihy se také dozvídáme o jejích dobrodružstvích, které zažila před zděděním statku, a to přidává hloubku a zajímavost její postavě.

Hlavní postava není ale sama, doprovází ji její důvěrník Clifford, který je skvělým kontrastem k jejímu neohroženému chování. Jejich vztah je velmi zábavný a jejich dialogy patří mezi vrcholné okamžiky knihy.

Nemohu opomenout ani ostatní postavy, které jsou pestré a zábavné. Henley Hall je prostě místem, kde bych se ráda ocitla, a přála bych si, abychom se dozvěděli ještě více o ostatních členech domácnosti.

Autorčin popis prostředí a jídla je tak živý, že mi při čtení tekla voda v ústech. Kniha také nabízí humorné momenty a zejména interakce mezi Eleanor a Cliffordem mě pobavily.

Celkově je „A Very English Murder“ teplým a příjemným detektivním románem, který vás zaujme svými zajímavými postavami, živými scénami a humorem. Nemohu se dočkat, až budu moci číst další knihy o Eleanor, Cliffordovi, Gladstonovi a zbytku jejich domácnosti. Doporučuji všem, kteří mají rádi klasické detektivky s puncem anglického šarmu.

Verity Bright je pseudonym manželů, kteří spolu píší už čtvrt století. Začínali psaním špičkových cestopisných článků a knih, publikovali vše od sebezdokonalování až po humor, než se pustili do své první historické detektivky. Jsou autory báječné série Záhady lady Swiftové, jejíž děj se odehrává ve 20. letech 20. století. První knihu z této série, Velmi anglická vražda, si můžete zakoupit na ¨Záložce

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *