Kde jsi, když nejsi – Je to pravda. Jenom pravda, včetně té, co nechcete slyšet – Radka Třeštíková

Kniha „Kde jsi, když nejsi“ od Radky Třeštíkové je literárním dílem, které v sobě nese nečekané emoce, temné odstíny a intenzivní prozkoumání nitra hlavních postav. Jsem rád, že jsem se pustil do čtení této knihy, která mě donutila přemýšlet nad řadou otázek a postavit se tváří v tvář složitému tématu mezilidských vztahů a nejistoty.

Hlavní hrdinkou románu je Dagmar Kotová, šestatřicetiletá žena, která se ocitá na rozcestí svého života. Její třináctileté manželství s Markem ztratilo jiskru a oba dva se ocitají na hranici rozchodu. Autorka nás zavádí do Dagmarina nitra, kde se věnuje jejím emocím, rozhodnutím a strastiplným zkušenostem. Nahlížíme do její duše, kdy si klade otázky o smyslu života, vztahů a vlastní identity.

Třeštíková nás provede životem hlavní protagonistky tak sugestivně, že se stáváme součástí jejího vnitřního světa. Každý strach, každá touha a každé rozhodnutí jsou pro nás jako čtenáře reálné a silné. Dagmarin psychologický vývoj a boj s vlastními démony a nejistotami jsou věrohodně vykresleny.

Vztahy mezi postavami jsou komplikované a nekonvenční. Dáša začíná aférku s mužem jménem Jakub, což přináší další zvraty do příběhu. Jejich vztah je plný vášně, ale zároveň zmatku a nejistoty. Autorka nešetří vulgárními scénami a silnými emocemi, což může některé čtenáře mírně šokovat, ale přispívá to k autentičnosti příběhu a prozkoumání lidských tužeb.

Jedním z nejzajímavějších prvků knihy je nekonvenční struktura. Kapitoly jsou přeházené a čtenář se musí soustředit, aby udržel krok s dějem. Tento styl posiluje chaotický a zmatený vnitřní svět hlavní hrdinky. Někteří čtenáři mohou tuto strukturu považovat za matoucí, ale pro mě to byl zajímavý experimentální prvek.

Kniha „Kde jsi, když nejsi“ je nelehkým čtením, které vyžaduje otevřenost a připravenost čelit silným emocím. Autorčin přístup k tématu je odvážný a vyvolává rozpory mezi čtenáři. Osobně si vážím autorky za to, že se nebojí prozkoumat temnější stránky lidských vztahů a ukázat, že ne všechno je růžové.

Dagmařina cesta je plná těžkých rozhodnutí, boje s vnitřními démony a pátrání po vlastní identitě. Kniha nás nutí zamyslet se nad tím, jaké jsou naše vlastní mezilidské vztahy, což je silný prvek, který knihu vystavuje veřejnému mínění.

Dokonale vykreslené postavy, syrový a autentický jazyk a odvážné zobrazení mezilidských vztahů dělají z knihy „Kde jsi, když nejsi“ unikátní literární zážitek. I když je kniha kontroverzní a některé scény mohou vyvolat nepříjemné pocity, rozhodně stojí za to ji přečíst. Autorka nás vtahuje do hlubin lidského nitra a přináší nám silný a intenzivní pohled na mezilidské vztahy.

Celkově hodnotím knihu kladně a doporučuji ji těm, kteří se nebojí čelit temnějším tématům a hledají literární dílo, které je schopno oslovit i konfrontovat své čtenáře. „Kde jsi, když nejsi“ je silný román, který si zaslouží naši pozornost a diskuzi.

Další knihy autorky na Záložce:

https://www.zalozka.cz/babovky-40535

https://www.zalozka.cz/osm-49953

https://www.zalozka.cz/to-prsi-more-55684

https://www.zalozka.cz/fouknes-do-peny-85141

https://www.zalozka.cz/dobre-mi-tak-56160

https://www.zalozka.cz/veseli-64461

https://www.zalozka.cz/tajemstvi-138799

Audioknihy ke stažení Radky Třeštíkové na Záložce:

https://www.zalozka.cz/audioknihy/babovky-9

https://www.zalozka.cz/audioknihy/osm-1051

https://www.zalozka.cz/audioknihy/veseli-1495

https://www.zalozka.cz/audioknihy/fouknes-do-peny-3772

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *